fbpx
Сьогодні
10:29 30 Лис 2021

ООН збільшить допомогу мігрантам на кордоні між ЄС та Білоруссю

Фото Reuters

Міжнародна організація з міграції ООН (МОМ) та її партнери заявляють про збільшення допомоги мігрантам на кордоні між Європейським Союзом та Білоруссю через погіршення погоди та загрозу зростання смертності від переохолодження.

Про це повідомляє пресслужба МОМ.

За оцінками організації, на білорусько-польському кордоні перебуває до 2000 мігрантів і біженців, переважно курди з Іраку, а також сирійці, іранці, афганці, єменці, камерунці та інші. Серед них велика кількість жінок і дітей.

Генеральний директор МОМ Антоніу Віторіну заявив, що його «пріоритетом є безпека цих застряглих мігрантів, дотримання прав людини та запобігання нових смертей, оскільки температура опустилася значно нижче нуля».

«Ми готові надавати гуманітарну допомогу й працювати з владою по обидва боки кордону, а тим, хто хоче повернутися добровільно, МОМ допоможе зробити це безпечно і гідним чином», – сказав він.

Загальна кількість мігрантів і біженців, що нині перебувають у Білорусі, сягає близько 7000 осіб. Досі лише невелика кількість з них висловили бажання повернутися додому.

У найближчі два тижні МОМ має намір надати чартерний рейс для всіх охочих повернутися в Ірак.

На сьогодні організація допомогла добровільно повернутися додому щонайменше 44 особам, ще 38 збираються це зробити.

Відзначається, що в останні тижні білоруська влада кілька разів надавала МОМ, Агентству ООН у справах біженців та білоруському Червоному Хресту доступ для надання допомоги мешканцям тимчасових таборів.

Польща, а також Литва і Латвія відзначають зростання кількості мігрантів, переважно з Близького Сходу, котрі намагаються потрапити на їхню територію через Білорусь.

ЄС звинуватив Білорусь в організації міграційної кризи як помсти за запровадження санкцій проти режиму Лукашенка.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: