fbpx
Сьогодні
14:50 30 Лис 2021

У Чернівцях планують відкрити Музей української вишиванки

У Чернівцях у п'ятницю, 3 грудня, планують відкрити Музей української вишиванки.

Про це у Фейсбуці повідомила співзасновниця Дня вишиванки Леся Воронюк.

"Наразі один з найбільших та найамбітніших проєктів – створення в Чернівцях Музею української вишиванки (інтерактивного музею реліквій та технологій). Музей має на меті презентувати українську вишиту сорочку (та стрій загалом) у кількох ціннісних площинах: як високомистецький естетичний витвір, що займає вагоме місце в контексті світової культурної спадщини, та як український національний духовний символ ідентичності, перемог, нескореності, любові", – йдеться повідомленні.

Воронюк зазначила, що в цьому музеї презентують найкращі зразки вишитих сорочок з усіх регіонів України. Тут використають сучасні технології, інтерактивність, інклюзивність, постійні комунікації та проєкти з авторитетними майстрами та науковцями, грантову систему підтримки молодих майстрів і науковців, які працюють в галузі етнографії, міжнародну діяльність.

Вона нагадала, що Всесвітній день вишиванки – це свято, що зародилося в Чернівцях 15 років тому. Зі студентської акції ініціатива масштабувалась у велику міжнародну платформу презентації української культури у світі та відновлення культурної спадщини в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: