fbpx
Сьогодні
18:44 30 Лис 2021

Лукашенко назвав окупований Крим "російським" та анонсував поїздку на півострів

Фото Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Крим "де-факто та де-юре належить Росії", і він планує відвідати окупований півострів

Про це Олександр Лукашенко заявив 30 листопада в інтерв'ю директору пропагандистського російського агентства "Росія сьогодні" Дмитру Кисельову.

"Крим де-факто – російський. Після референдуму Крим став російським де-юре", – заявив Лукашенко.

Також він сказав, що має намір відвідати окупований Крим і домовився щодо цього з президентом Росії Володимиром Путіним. Перш за все Лукашенко планує візит до Севастополя, проте точні терміни його поїздки поки що не визначено.

"Путін мені багато розповідав про нинішню базу ВПС у Севастополі. Військово-космічних сил. Дуже багато. Я говорю: коли запросиш, тоді й полетимо. І я йому запропонував тоді другу умову – у Севастополі приземлитися", – зазначив Лукашенко.

За словами самопроголошеного лідера Білорусі, його приїзд до Криму фактично означатиме "визнання півострова частиною Росії". Проте він уточнив, що питання приналежності Криму до Росії між ним та Володимиром Путіним у принципі не існує.

"Якщо президент вже туди приїхав із президентом Росії, слухайте, які ще можуть бути визнання? Ні для мене, ні для Путіна це не секрет. І, більше того, це просто якесь питання, якого не існує. Між мною та Путіним такого питання немає", – додав Лукашенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: