Посольство ОАЕ в Україні відзначило 50-річчя держави заходом про гендерну рівність

"Розширення прав і можливостей жінок в ОАЕ. Гендерна рівність. Толерантність. ЕКСПО 2020" — під такою назвою у резиденції посла ОАЕ в Україні Салема Ахмеда Аль-Каабі пройшла конференція, присвячена гендерній рівності та толерантності, організована посольством.

На конференції обговорювали паралелі між розвитком рівноправності в Україні та ОАЕ, про розширення прав жінок в епоху соціального дистанціювання; про гендерну рівність як фактор економічного та соціального розвитку і т. ін., повідомляє "Рубрика".

За останні десятиліття ОАЕ змогла досягти великого прогресу у впровадженні гендерної рівності. До прикладу, якщо ще у 70-х роках 20 століття освіченими були лише трохи більше 30% жінок у країні, зараз ця цифра сягає понад 95 відсотків. Наразі уряд ОАЕ сприяє тому, аби жінки могли отримувати будь-які професії.

Серед спікерок конференції були, наприклад, доктор Раша Аль-Дурі — генеральна директорка медичного центру в Абу-Дабі; підполковник Мар'ям Аль-Мансурі — перша жінка-пілот ОАЕ, доктор Мар'ям Матар — голова Асоціації генетичних хвороб ОАЕ та посол ОАЕ в Нідерландах Хісса Аль-Отайба. Однією зі спікерок також виступила дружина посла — Шейха Салем.

Серед інших спікерок були лідерка партії і фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, заступниця Керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та заступниця Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

Не забули й відзначити і дружні відносини України та Об'єднаних Арабських Еміратів. Посол Аль-Каабі відзначив прагнення ОАЕ збільшити кількість зв'язків між країнами та успіхи України на Всесвітній виставці ЕКСПО 2020, що наразі проходить у Дубаї.

"Участь України в ЕКСПО вже принесла їй більше 5 мільйонів відвідувачів лише за 60 днів. Це, безумовно, позитивний вплив на відносини України зі світом", — зазначив Салем Ахмед Аль-Каабі.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.