fbpx
Сьогодні
13:45 30 Лис 2021

Данілов заявив, що забезпечення населення якісною питною водою є питанням нацбезпеки

Фото ОПУ

Секретар РНБО України Олексій Данілов під час наради з питань забезпечення населення якісною питною водою відзначив, що ця проблема є питанням національної безпеки, адже згідно з Конституцією України життя та здоров'я людини є найвищою цінністю.

Про це йшлося на нараді щодо стану виконання рішення РНБО України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України»», уведеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року № 357, зокрема, з питань забезпечення населення якісною питною водою, повідомляє пресслужба РНБО.

За словами секретаря РНБО України, місцеві органи влади вживають недостатньо заходів до забезпечення підтримки у належному стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, а також модернізації цих систем для забезпечення населення якісною питною водою відповідно до вимог Державних санітарних норм і правил.

Данілов наголосив на необхідності максимальної відкритості місцевих органів влади перед населенням у питанні якості питної води, яку воно споживає.

«Приховати сьогодні нічого неможливо. Маємо розуміти чітку картину у розрізі кожної з 1421 зареєстрованих територіальних громад, кожна з яких повинна мати чіткий план із забезпечення населення якісною питною водою», – цитує пресслужба секретаря РНБО України.

Окремо Данілов наголосив на необхідності проведення інформаційної кампанії для населення про важливість активної участі у процесі ухвалення рішень щодо підтримки у належному технічному стані водопровідних мереж та якості комунальних послуг з постачання питної води, повідомили в пресслужбі.

Як повідомлялося, сьогодні у межах підготовки до засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Данілова відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи з питань збереження та відтворення лісів, під час якого очільник Радбезу наголосили на важливості проведення інвентаризації українських лісів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: