fbpx
Сьогодні
15:36 29 Лис 2021

Житомир отримав кредит на 30 років на термомодернізацію шкіл та садочків

English version here

Житомир отримав унікальну можливість термомодернізувати школи та садочки: пільговий кредит на 30 років та грантові кошти від німецького державного банку KFW.

Про це повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин у Фейсбук, передає Рубрика.

За його словами, сьогодні підтримали це рішенням сесії, і вже завтра підпишуть угоду.

"Це про збереження тепла та економію коштів у 40 закладах освіти Житомира! Важливо, що підхід комплексний: термоізоляція стін, даху та підвалу; заміна вікон та дверей; встановлення індивідуальних теплових пунктів…

Усі роботи, від підготовки до здачі в експлуатацію, триватимуть із 2022 по 2025 роки. Після проведення всіх заходів ми отримаємо 60% скорочення споживання теплової енергії, а це економія понад 30-ти мільйонів гривень на рік!", – зазначив Сухомлин.

Мер Житомира зауважив, що Житомир також отримає грант у 3 мільйони євро для комплексної термореновації закладів охорони здоров'я.

"Створюємо робочу групу, яка це все відпрацює, надасть рекомендації щодо переліку об'єктів та діятиме впродовж часу проведення усіх робіт! У відборі зважатимемо на всі необхідні фактори: кількість учнів/вихованців, критерії споживання теплової енергії за останні кілька років", – відмітив Сухомлин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: