fbpx
Сьогодні
16:44 29 Лис 2021

У Мінекономіки заявили, що тіньовий бізнес за рік пандемії перевищив 30%

Рівень тіньової економіки у січні-червні 2021 року склав 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту України.

Про це повідомляє Міністерство економіки на своєму сайті.

"Ускладнення умов економічної діяльності, внаслідок запровадження протиепідемічних заходів в Україні та світі, спричинили природне бажання суб'єктів господарювання зменшити ризики втрати лімітованих ресурсів (на тлі суттєвого зростання збитків в економіці через тимчасові, але непрогнозовані у часі, обмеження ділової активності), що і призвело до зростання тінізації економіки", – йдеться у документі.

У міністерстві зазначили, що наразі головною причиною збереження високого рівня тіньової економіки є природне бажання суб'єктів господарювання не допустити втрати активів в умовах коронакризи з її неординарними проявами, непрогнозованими у часі.

Оцінка інтегрального рівня тіньової економіки в Україні за підсумком 2020 року є попередньою.

Наразі оцінку рівня тіньової економіки за одним з чотирьох методів – методом збитковості підприємств – здійснено на основі попередніх статистичних даних про фінансові результати діяльності до оподаткування великих та середніх підприємств (тобто, без малих підприємств і мікропідприємств) за усіма регіонами України, крім тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя, а також частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: