fbpx
Сьогодні
09:15 29 Лис 2021

Журналіст Ткач заявив, що працівників УДО, які не збили дрон над резиденцією Зеленського, звільнили. УДО заперечує

Фото ОПУ

Журналіст Михайло Ткач заявив, що з Управління державної охорони України звільнили працівників, які не збили дрон журналістів під час розслідування ймовірного святкування ювілею глави Офісу Президент Андрія Єрмака у державній резиденції «Синьогора» в Карпатах.

Про це повідомила «Українська правда».

За словами Ткача, співробітники УДО мали збити дрон журналістів, який проводив зйомку біля резиденції, але вони «не ввімкнули якісь радари, не помітили й не збили».

Журналіст розповів, що дрону достатньо було злетіти й показати майданчик, на який сіли гвинтокрили Державної служби з надзвичайних ситуацій. Співробітники УДО одразу підійшли та заборонили знімати журналістам, але дрон встиг злетіти.

«Я знаю, що звільнили співробітників УДО, які не збили наш дрон, коли ми злітали над "Синьогорою", над цією державною дачею ㅡ про що президент казав, що ми порушили закон», ㅡ сказав Ткач.

В Управлінні державної охорони назвали заяву журналіста фейком.

«Змушені знову розчарувати пана Михайла: його професійна діяльність ніяк не вплинула на службу наших військовослужбовців.

Офіційно повідомляємо: всі військовослужбовці Управління державної охорони України продовжують виконувати службові обов'язки та забезпечувати безпеку осіб та об'єктів, щодо яких здійснюється державна охорона», ㅡ відповіли в УДО.

Там також заявили, що Управління державної охорони України має намір звернутися до суду через поширену журналістом інформацію.

Довідка

Розслідувачі видання «Українська правда» повідомили, що президент Володимир Зеленський та топпосадовці України святкували день народження Андрія Єрмака у державній резиденції «Синьогора» в Карпатах.

Журналісти зазначили, що для перевезення гостей використовували гвинтокрил ДСНС, який спершу привіз Зеленського та Єрмака у Київ на покладання квітів та вручення військовим нагород, а потім забрав їх назад до резиденції в Івано-Франківській області.

В Офісі президента відповіли, що користування резиденцією протягом 1-2 днів, як і гвинтокрилами, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення президента та його співробітників, а жодних сторонніх людей не перевозили.

Там також запевнили, що Єрмак відзначив свій день народження 22 листопада у Києві з батьками, а 23-го його привітали колеги в ОП.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: