fbpx
Сьогодні
20:55 29 Лис 2021

Росія направила в ОРДЛО диверсійні та саперні підрозділи, - ГУР

Фото Reuters

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що група російських військовослужбовців прибула на окуповані території Донецької та Луганської областей для посилення саперних та розвідувально-диверсійних підрозділів.

Про це повідомляє Східний Варіант із посиланням на пресслужбу МОУ.

"Командування ЗС РФ продовжує направляти кадрових російських офіцерів та військовослужбовців контрактної служби окремих військово-облікових спеціальностей для виконання завдань у складі з'єднань і частин 1 та 2 армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ. Минулого тижня на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів", – повідомляє розвідка.

У ГУР Міноборони наголосили, що активізація застосування розвідувально-диверсійних груп та інтенсивне мінування місцевості призводять до втрат серед особового складу окупантів. Ці випадки "російський пропагандистський апарат намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об'єднаних сил".

За даними розвідки, з 22 листопада у так званих 1 та 2 армійських корпусах працює комісія 8-ї загальновійськової армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ на чолі з командувачем армії. Вона перевіряє наявність особового складу на місцях несення служби, організацію системи управління і зв'язку, а також здійснює контроль за проведенням командно-штабного навчання із залученням мобілізаційного резерву та підрозділів силових структур "ЛНР" та "ДНР".

Довідка: Південний військовий округ – одна з чотирьох військово-адміністративних одиниць Збройних Сил Російської Федерації на південному заході Росії, штаб якого знаходиться у Ростові-на-Дону.

Перший армійський корпус – об'єднання Збройних сил Росії на Донбасі. Він розміщений на непідконтрольній Україні території Донецької області. Формально корпус підпорядкований керівництву так званої "ДНР", командування здійснюється російськими офіцерами і генералами. Другий армійський корпус РФ знаходиться на непідконтрольній Україні території Луганської області й формально відноситься до так званої "ЛНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: