fbpx
Сьогодні
17:00 29 Лис 2021

У Зеленського прокоментували намір Ердогана стати посередником між Україною та Росією

Фото: ОПУ

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував заяву президента Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про готовність виступити посередником між Україною та Росією.

Про це він заявив у коментарі РБК-Україна.

"Ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, які утримуються в полоні або які потрапили у важкі життєві умови у зв'язку з багаторічними агресивними діями проксі-груп РФ. І тим більше, ми вітаємо зусилля такого потужного гравця, яким є Туреччина на глобальному політичному ринку", – зазначив Подоляк.

За його словами, позиція Туреччини завжди аргументована і враховується іншими гравцями.

"Президенти Зеленський і Ердоган неодноразово обговорювали те, що можна зробити для ефективної стабілізації ситуації в нашому регіоні. Попутно зауважу, що турецький президент в контактах зі своїм російським колегою незмінно намагається позначити проблеми регіональної безпеки. Особливо в тих аспектах, які стосуються долі кримських татар", – додав радник.

Подоляк уточнив, що Ердоган на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним передав список полониних кримських татар.

"Є й інші такі приклади, в тому числі і вельми делікатні, які поки не підлягають публічному озвучуванню. Ми дуже цінуємо цю активність президента Ердогана і вдячні за неї. І було б правильним, щоб російська сторона не відкидала посередницькі зусилля президента Туреччини. Ці зусилля справедливі, збалансовані і відображають інтереси всього нашого регіону", – додав радник очільника Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: