fbpx
Сьогодні
19:02 28 Лис 2021

Поліція цьогоріч отримала 267 тисяч заяв про домашнє насильство. Це на 53% більше, ніж минулоріч

До поліції з початку цього року надійшло 267 тисяч заяв про домашнє насильство, це на 53% більше, за цей самий період 2020-го.

Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Домашнє насильство може стосуватися кожного: жінок, чоловіків, дітей, батьків, а також людей похилого віку, мати різні форми та прояви", – зазначив Монастирський. За його словами, якщо дитина зазнає насильства в родині, вона несе його в садок і школу, на вулицю та до однолітків. Виростає з ним і транслює вже в дорослому житті. Далі насильство набуває суспільних масштабів.

Очільник МВС заявив, що правоохоронці працюють над розв'язанням цієї проблеми комплексно: співпрацюють з міжнародними партнерами, громадськими організаціями та депутатським корпусом.

Основним інструментом подолання домашнього насильства, на переконання Монастирського, є якнайширше інформування про його причини й наслідки, а також про шляхи уникнення та протидії.

Нині в 67 містах України діють 86 спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства. Там, де їх поки немає, залучаються інші підрозділи поліції. Також МВС активно працює над пілотним проєктом "Вихователь безпеки", який передбачає, зокрема, запобігання та фахове реагування на насильство в школах. Міністр додав, що в Києві відкрили спеціальну просвітницьку виставку з протидії домашньому насильству "Річ у тім 2.0".

Міністр наголосив, що йдеться не про разову акцію, а про складову масштабної загальнонаціональної кампанії МВС. В її рамках регіональні команди поліції разом із місцевою владою проводять цілу низку просвітницьких заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: