fbpx
Сьогодні
18:17 28 Лис 2021

ДБР розпочало кримінальне провадження через відео, викладене Бутусовим

Слідчі ДБР вивчають відео, викладене головним редактором Цензор.НЕТ Юрієм Бутусовим на його сторінці у соцмережі "Фейсбук", у межах розпочатого кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"28 листопада 2021 року журналіст виклав відео, де він здійснює постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм. Він супроводжує свій постріл словами: "По окупантах вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну, – йдеться у повідомленні.

В ДБР підкреслили, що усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені.

"В тому числі в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння. За попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС. Але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки", – підкреслили в ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: