fbpx
Сьогодні
19:20 28 Лис 2021

Бутусов відреагував на відкриття проти нього кримінальної справи

Український журналіст Юрій Бутусов вважає порушення проти нього кримінальної справи за фактом публікації відео у фейсбуці помстою президента Володимира Зеленського.

Про це він написав у соцмережі.

"Президент Зеленський помстився мені за свою ганебну пресконференцію. Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу за статтею 437 – планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни. Майдан, захоплення Криму, вторгнення на Донбас та вісім років війни. Тобто це я все почав. На думку президента саме я оприлюднив відео з Байрактару і тим самим спричинив смерті наших воїнів (кого саме, звичайно, не сказав). Постріл з гармати, який був колись зроблений, це тепер привід для ескалації, хоч я і написав, що це було давно", – написав Бутусов у соцмережі.

Журналіст нагадав, що це він задав питання, чи не соромно Зеленському тримати коло себе російського агента Демченка.

"…і почули, що російський агент Руслан Демченко – корисний керівник, хоч і очолює усі розвід служби України всупереч закону про люстрацію. Влада підозрює, що я кудись з гармати міг влучити по російським окупантам, і тим самим це я розв'язав війну! А я думаю, чого б це «позитивні блогери» мені як під копірку зранку пишуть, що це ж я як пореченков стріляю – тобто прирівняли російського терориста до громадянина України. А це така медійна підготовка, як бачимо, для кримінальної справи", – пояснив Бутусов.

За його словами, ДБР в Офісі президента контролює "один з керівників знищення протестів на Майдані – Олег Татаров, вірний кадр Андрія Портнова та Андрія Єрмака".

"На восьму річницю розгону Майдану 29 листопада 2013-го Татаров та Єрмак зробили блискучий подарунок російській пропаганді – намагаються засудити журналіста, який писав про Майдан та про війну з першого дня. Інтереси Зеленського в моїй справі повністю збіглися з інтересами Портнова, Татарова, російської пропаганди та їхньої агентури в Україні. Думаю, що тепер координація дій Офісу президента, силовиків та російського впливу може вважатись доведеною", – написав журналіст.

Бутусов запевнив, що не збирається кудись їхати з країни.

"Я залишусь тут, де я вийшов на Майдан вісім років тому. Там не було Зеленського, не було Єрмака, а Татаров та Портнов там був одними з координаторів. Шо ж, ті, хто мене замовив тепер відомі для всіх. Тепер російський вплив в Україні кожен громадянин наочно побачить. Все, що я казав про російську агентуру в оточенні Зеленського – чиста правда, і я це можу довести, а тексти та справи якими Офіс (президента – ред.) намагається мене закрити – це системна брехня в інтересах нашого ворога", – резюмував Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: