fbpx
Сьогодні
14:51 28 Лис 2021

Героїню знімка "Афганська дівчинка" евакуювали до Італії

Громадянка Афганістану Шарбат Гула, героїня знаменитої фотографії Стіва Маккаррі «Афганська дівчинка», була доставлена в Рим в рамках евакуації афганських біженців після захоплення країни талібами.

Про це повідомляє сайт італійського уряду.

Італія евакуювала 49-річну Шарбат у відповідь на її прохання про допомогу у виїзді з рідної країни після приходу до влади ісламістського руху «Талібан» у серпні. Тепер італійський уряд обіцяє допомогти жінці освоїтися в новій країні.

Знімок «Афганська дівчинка» був зроблений Стівом Маккаррі в 1984-му в таборі біженців на афгано-пакистанському кордоні. На фото 12-річна Шарбат дивиться пронизливим поглядом у камеру. Рік потому це зображення потрапило на обкладинку журналу National Geographic і відтоді вважається одним з найбільш впізнаваних каверів видання.

Наприкінці 1980-х Гула вийшла заміж і повернулася в Афганістан 1992 року, незабаром вона народила трьох дочок. У 2002-му Маккаррі вдалося розшукати жінку і сфотографувати її знову. Кілька років Шарбат жила в Пакистані, звідки її депортували в 2016 році за підозрою в підробці документів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: