fbpx
Сьогодні
18:16 27 Лис 2021

"Атакувати Україну чи окупувати Білорусь": у Британії заявили, що Путін у патовій ситуації

Фото: YouTube

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін перебуває у патовій ситуації, з якої вихід один – це іти вперед.

Про це заявив військовий експерт, полковник армії Великої Британії Глен Грант на Еспресо.TV.

"Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відрізає всі можливості подальшого просування перемовин у Мінському форматі. Непомітно також, що Захід зараз готовий іти на компроміси. Україна також не піде на компроміс. Тож тут патова ситуація. Президент країни-агресора Росії Путін ясно висловився, що НАТО, буцімто, переходить червоні лінії у Чорному морі та на Донбасі. А також надаючи зброю та оснащення Україні. Тож тут патова ситуація. Путін певною мірою застряг. Якщо навіть США не підуть на компроміс, не відступлять, то у Путіна один вибір – іти вперед. А якщо Путін піде вперед – це означає напад на Україну в тому чи іншому вигляді, або щось подібне", – зазначив Грант.

Разом з тим, військовий експерт додав, що неможливо передбачити наступний крок Путіна. Це може бути просто перекидання російських військ на Донбас і остаточне його захоплення.

"Так само від Путіна можна очікувати перекидання російських військ на територію Білорусі й повна її окупація. А це вихід Путіна у фланг України, Балтійських країн та жорстка конфронтація з Польщею. Ситуація з мігрантами виглядає як спроба розʼєднати Європу, але це не спрацювало. Польща точно нічого такого не робитиме, а Європа та Америка дедалі більше схиляються до підтримки Польщі. Естонія, Латвія та Литва повністю підтримують Польщу, адже не хочуть, аби мігрантів спрямували до них. Нещодавно були розмови, що Росія може почати спрямовувати мігрантів через Донбас. Але немає певності, що мігранти захочуть потрапити у країну, яка не є членом ЄС", – зауважив полковник армії Великої Британії Глен Грант.

Зазначимо, що Держдеп США розглядає "всі варіанти" реагування на можливу агресію Росії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: