fbpx
Сьогодні
14:48 26 Лис 2021

Зеленський вважає, що Єрмака недоцільно звільняти

English version here

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський вважає, що главу Офісу Президента Андрія Єрмака недоцільно звільняти через те, що він комусь не подобається.

Про це він заявив під час пресмарафону, повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, відповідаючи на запитання журналіста, Зеленський попросив не порівнювати главу ОП з колишнім ватажком ДНР Олександром Захарченком.

"Не треба порівнювати історію Захарченка і Єрмака. Перше. Єрмак не вбивав людей і не давав такі команди. Друге. Єрмак навпаки повертав людей, яких колишній президент Порошенко повинен був повернути додому. Це зробив Єрмак. Він повертав моряків, він займався обміном, він провів разом з багатьма колегами дуже важливі операції. Більше ста людей були повернуті після нашої нормандської зустрічі, тому я вважаю недоцільним втрачати потужну людину тільки тому, що пану Петру (Порошенку — ред.) він не подобається", – сказав він.

Також Зеленський зазначив, що з Єрмаком спілкуються очільники розвідок держав-партнерів України, що свідчить про довіру до нього. "Щодо призначення тих чи інших людей з моєї команди. З Єрмаком на сьогодні не просто в діалозі, а в дуже потужному діалозі керівництво найкращих розвідок різних держав – наших партнерів. Також голови апаратів різних президентів його знають. Його телефон, повірте мені, слухали і чули все керівництво всіх розвідок. Вони б не сіли за один стіл з ним", – сказав Президент.

Він запевнив, що Єрмак не має відношення до спецоперації із затримання членів ПВК "Вагнер", що зірвалася влітку минулого року.

"Що стосується ситуації з "вагнерівцями". Він не приймав, нікому не давав, і не мав можливості, повноважень говорити про акцептування тієї чи іншої операції", – зазначив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: