“Нічого страшного”: Зеленський прокоментував ДТП зі “слугою” Трухіним

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи ДТП за участі нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна, яку розслідують вже три місяці, сказав, що не бачить в цьому нічого страшного й очікує на результати експертизи.

Про це він сказав під час пресмарафону, передає НВ.

"Я вважаю, нічого страшного тут немає, у цьому ДТП", — сказав президент.

Глава держави також прокоментував затягування розслідування резонансної аварії.

"Я сам не розумію, чому немає експертизи. Я розумію, що [спершу] має бути експертиза, а потім уже результат. Я так розумію, що є відео, яке каже, що його не було за кермом", — сказав Зеленський, просуваючи версію про те, що «слуги» за кермом у момент ДТП не було.

За словами президента, експертиза щодо участі нардепа Трухіна у ДТП щодо того, чи був він за кермом автомобіля, пройде найближчим часом.

ДТП за участю нардепа від Слуги народу Олександра Трухіна сталася на Бориспільській трасі 23 серпня. Автомобіль Audi на великій швидкості в'їхав у автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив Daewoo. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

Ряд ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi був Трухін. Проте через кілька днів після ДТП десятки українських ЗМІ видалили або змінили новину про це, прибравши згадку про «слугу народу».

31 серпня Нацполіція повідомила, що справу розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

За даними видання Бабель, у поліції вважають, що Олександр Трухін не був за кермом Audi, — про це йдеться у матеріалах кримінального провадження.

Трухін заявляв, що не вважає себе винним. За словами депутата, він і не підозрює, чому новини про ДТП із ним зникли з кількох десятків сайтів.

В.о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов заявив, що слідство у справі за фактом ДТП за участю Трухіна поки що не отримало інформації, яка б допомогла встановити, хто був за кермом автомобіля під час події.

Видання DT.UA з посиланням на джерела повідомляло, що поліція має відеозапис, який свідчить про те, що за кермом був саме Трухін.

Поява цього запису у справі залежить від президента Володимира Зеленського, який «уважно патронує це розслідування».

Свіжі дописи

  • Новини

ДТЕК: з початку повномасштабного вторгнення росія майже 180 разів атакувала українські ТЕС

Від початку повномасштабної російської агресії окупаційні війська вже майже 180 разів атакували українські теплові електростанції.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Початок тижня принесе Україні тепло до +25 та дощі у деяких регіонах

У понеділок, 29 квітня, майже на всій території України без опадів, окрім південно-східних частин країни,… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: в Ізюмі на Харківщині відновили амбулаторію

В Ізюмі Харківської області завдяки закордонним організаціям відновили амбулаторію №2. Про це повідомила Харківська обласна… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

На київську сцену після прем’єри у бомбосховищі: Миколаївський театр приїжджає з виставою “Проста українська скіфська баба”

У Києві відбудуться гастролі Миколаївського академічного художнього драматичного театру з моновиставою "Проста українська скіфська баба"… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували скасування в росії традиційної ходи “Безсмертний полк”

Уже другий рік поспіль у російській федерації скасовують традиційну ходу "Безсмертний полк" на 9 травня,… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столичному “Експоцентрі України” з’явився кримський куточок: навіщо це рішення

За ініціативи української співачки кримськотатарського походження Джамали та фестивалю "Книжкова країна" в Оранжереї "Виставки досягнень… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.