fbpx
Сьогодні
15:16 26 Лис 2021

"Нічого страшного": Зеленський прокоментував ДТП зі "слугою" Трухіним

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи ДТП за участі нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна, яку розслідують вже три місяці, сказав, що не бачить в цьому нічого страшного й очікує на результати експертизи.

Про це він сказав під час пресмарафону, передає НВ.

"Я вважаю, нічого страшного тут немає, у цьому ДТП", — сказав президент.

Глава держави також прокоментував затягування розслідування резонансної аварії.

"Я сам не розумію, чому немає експертизи. Я розумію, що [спершу] має бути експертиза, а потім уже результат. Я так розумію, що є відео, яке каже, що його не було за кермом", — сказав Зеленський, просуваючи версію про те, що «слуги» за кермом у момент ДТП не було.

За словами президента, експертиза щодо участі нардепа Трухіна у ДТП щодо того, чи був він за кермом автомобіля, пройде найближчим часом.

ДТП за участю нардепа від Слуги народу Олександра Трухіна сталася на Бориспільській трасі 23 серпня. Автомобіль Audi на великій швидкості в'їхав у автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив Daewoo. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

Ряд ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi був Трухін. Проте через кілька днів після ДТП десятки українських ЗМІ видалили або змінили новину про це, прибравши згадку про «слугу народу».

31 серпня Нацполіція повідомила, що справу розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

За даними видання Бабель, у поліції вважають, що Олександр Трухін не був за кермом Audi, — про це йдеться у матеріалах кримінального провадження.

Трухін заявляв, що не вважає себе винним. За словами депутата, він і не підозрює, чому новини про ДТП із ним зникли з кількох десятків сайтів.

В.о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов заявив, що слідство у справі за фактом ДТП за участю Трухіна поки що не отримало інформації, яка б допомогла встановити, хто був за кермом автомобіля під час події.

Видання DT.UA з посиланням на джерела повідомляло, що поліція має відеозапис, який свідчить про те, що за кермом був саме Трухін.

Поява цього запису у справі залежить від президента Володимира Зеленського, який «уважно патронує це розслідування».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: