fbpx
Сьогодні
11:22 26 Лис 2021

Данілов заявив, що не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні, про що раніше заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Про це він в ефірі телеканалу "1+1" ввечері 25 листопада.

"Ми на сьогоднішній день не бачимо тих загроз, про які каже пан Буданов саме на 15 січня. Не РНБО, а я, Олексій Данілов як секретар РНБО в тій ситуації, яку ми аналізуємо", – сказав він.

За словами Данілова, влада "все читає, аналізує, систематизує". Тому для РНБО у повідомленнях про ймовірний напад "немає ніякої новини".

Секретар Ради нацбезпеки переконаний, що "Путін не знімає з порядку денного питання знищення" України.

Водночас, за словами Данілова, "світ зрозумів", що Росія є агресором і хоче напасти на Україну, тому міжнародна спільнота послідовно підтримує офіційний Київ.

"Маски усі останнім часом зняті. І після того, як навіть наші партнери – німці і французи – зробили дуже гучну заяву стосовно того, що відбувається на наших кордонах і що відбувається взагалі між Росією і Україною, – всьому світу стало відомо, хто цим питанням займається", – сказав секретар РНБО.

Довідка

Минулого тижня голова ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України і готується до нападу наприкінці січня або початку лютого 2022 року.

За його словами, така атака, ймовірно, охоплюватиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області і менше вторгнення через сусідню Білорусь.

Як повідомляло раніше видання Bloomberg, розвідка США поділилася з європейськими союзниками розвідувальними даними, які свідчать про ймовірну підготовку Росії до масштабного вторгнення на неокуповану територію України з кількох напрямків.

Згідно з матеріалом, зібрані дані свідчать про підготовку російських військ до «стрімкого, масштабного просування на територію України з кількох локацій, якщо президент (Росії – ред.) Володимир Путін вирішить напасти», заявляють журналісти з посиланням на обізнані джерела.

Президент України Володимир Зеленський заявив 10 листопада, що біля кордону з Україною перебувають майже 100 000 російських солдатів і що західні країни передають офіційному Києву інформацію про активні пересування російських військ поблизу українського кордону.

Франція та Німеччина 15 листопада застерегли Росію від заподіяння шкоди територіальній цілісності України – на тлі великої та незвичайної концентрації російських військ поблизу українських кордонів.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив 16 листопада, що альянс продовжує тісно співпрацювати з Україною й надавати їй політичну й практичну підтримку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: