fbpx
Сьогодні
18:21 25 Лис 2021

Єврокомісія запропонувала впускати до ЄС усіх вакцинованих туристів та обмежити дію COVID-сертифікатів до 9 місяців

Єврокомісія запропонувала перейти від принципу складення списків країн, громадянам яких дозволено в'їзд, до індивідуального підходу та впускати до ЄС усіх вакцинованих туристів

Про це йдеться у пресрелізі Європейської комісії.

Комісія пропонує зосередитися на індивідуальному підході до кожного туриста. Якщо людина має цифровий COVID-сертифікат про вакцинацію, вона повинна мати можливість без перешкод в'їжджати до Євросоюзу, незалежно від того, з якої країни вона прибула.

Таким чином, якщо людина вакцинована визнаними в ЄС препаратами, вона може приїхати в ЄС у будь-який момент. Якщо вакцина визнана ВООЗ, але не Європейським регулятором, туристи повинні будуть здати ПЛР-тест на коронавірус.

Також Єврокомісія пропонує обмежити термін дії сертифікатів про вакцинацію до 9 місяців, після чого необхідно буде ввести додаткову дозу.

Виняток із правил про обов'язкову вакцинацію становлять діти до 12 років, приїжджі на роботу із сусідніх країн і робітники життєво необхідних сфер.

"Наша головна мета – уникнути розбіжностей між заходами в усьому ЄС. Це також стосується питання про бустерні дози, які будуть необхідними для боротьби з вірусом", – заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Комісія пропонує ввести оновлені правила з 10 січня 2022 року, аби забезпечити достатньо часу для скоординованого підходу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: