fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 11:27 25 Лис 2021

Україна створить власного національного авіаперевізника, — Зеленський

English version here

Фото: Рубрика

Президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна приступає до створення національного авіаперевізника Ukrainian National Airlines.

Про це він заявив на відкритті форуму "Велике будівництво: туризм та авіація", — повідомляє кореспондент "Рубрики".

"Сьогодні важливий день, ми повертаємо світу ідею про європейський літак. В Україні є всі потужності для повного циклу створення сучасного літака. Це непросто, але ми вже це робимо. У нас є всі потужності для серійного виробництва і забезпечення комплексної підтримки…

Ми створюємо наші аеропорти, ми їх будуємо і вже велика кількість в  процесі будівництва. Ми робимо новий потужний крок — це наш національний авіаперевізник. Створення якого буде офіційно розпочато вже сьогодні. Було кілька робочих назв, але на сьогодні це Ukrainian National Airlines", — сказав Володимир Зеленський

✈️ В Україні з'явиться (https://bit.ly/3DQt2d6) нова державна авіакомпанія — її планують назвати Ukrainian National Airlines

Фото: Рубрика

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який взяв слово після президента, розповів — Україна підписала угоду про так званий другий безвіз і відкрите небо, яка дозволить оптимізувати партнерство з Європою і відкрити для українських компаній ті слоти ринку, які були закриті до сьогодні. 

Важливість угоди підкреслив і міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Ключове досягнення цього року — так званий другий безвіз, над яким працювали з 2013 року. Україна і Євросоюз стали ще ближчими. Ця угода є унікальною, бо ми захистили свої інтереси як країни, яка будує літаки. І ми підтвердили свій статус країни Європейського Союзу.

Це відкриває величезний ринок для наших авіаперевізників. Їм набагато простіше буде заходити на ринки, що були недоступні для цього. Також ми відкриваємось для 500 мільйонів потенційних туристів з країн ЄС", — заявив Кубраков. 

Також міністр інфраструктури зазначив, що створення національної авіалінії не стане проблемою для приватних авіаперевізників. Такі висновки зробили як українські фахівці, так і французькі консультанти.

"Сьогодні ми святкуємо день народження нового нацперевізника. Ми розуміємо ринок, який трохи наляканий. Але наші розрахунки доводять, що він відновлюється і нам всім вистачить місця. Ми не будемо жорстоко конкурувати з приватним бізнесом і все буде нормально. За рахунок зростання ринку нам всім вистачить у ньому місця", — сказав Кубраков. 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: