fbpx
Сьогодні
14:46 25 Лис 2021

У МЗС прокоментували нові заяви Москви про "наступальні дії" Збройних сил України

Нові звинувачення МЗС Росії у нібито "наступальних діях" України на сході можуть свідчити про підготовку до наступних кроків Кремля щодо ескалації ситуації у зоні збройного конфлікту.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький під час онлайн-включення у ході Третього Міжнародного форуму щодо східної України, повідомляє "Укрінформ".

"Коли представниця російського МЗС щойно заявила, що… Україна просувається, атакує або демонструє намір атакувати на сході, ми не виключаємо, що це є свого роду підготовка до наступних кроків РФ (щодо ескалації ситуації – ред.)", – сказав Точицький.

Він зауважив, що з огляду на скупчення поблизу кордонів України близько 100 тис. російських військових і ситуацію з нелегальними мігрантами в Білорусі, навряд чи зараз може йтися про участь РФ у роботі як нормандського формату, так і в мінському процесі.

"Скоріш за все, метою ( Росії – ред.) було і є продовження агресії", – зауважив заступник міністра.

У цьому контексті Точицький наголосив, що для України в цій ситуації дуже важливо, щоб колективний Захід демонстрував єдність у позиції щодо війни, яку Росія веде проти України, а також стосовно того, що РФ має заплатити конкретну ціну в разі продовження агресії.

За словами заступника міністра, також внеском ЄС у зміцнення обороноздатності України могли б бути різноманітні навчальні місії для Збройних Сил України, участь нашої країни у PESCO (Європейський оборонний союз – ред.), тренувальних місіях ЄС, безпосередня робота у кіберцентрах та протидія дезінформації.

"Це ті елементи, які допомогли б нам стати міцнішими у нашій боротьбі проти агресора на сході України", – резюмував Точицький.

Довідка

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила сьогодні, що звіти місії ОБСЄ нібито свідчать про наступальні дії Збройних Сил України в районі населених пунктів Гранітне та Старомар'ївка на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 22 листопада заявив, що Україна не планує наступальну військову операцію на Донбасі і залишається відданою пошуку політико-дипломатичного вирішення конфлікту. Він також звернув увагу на те, що російська сторона підвищила інтенсивність дезінформації, включаючи неправдиві звинувачення України в нібито підготовці до військового наступу на Донбасі.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов 21 листопада спрогнозував, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: