fbpx
Сьогодні
11:59 25 Лис 2021

Шмигаль заявив, що Україна має великий потенціал в авіагалузі та туристичній галузі

English version here

Фото: Рубрика

Сфери авіації та туризму мають великий потенціал для розвитку у найближчому майбутньому.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час виступу на інфраструктурному форумі, де обговорюють майбутнє української авіації та туризму у межах "Великого будівництва", передає "Укрінформ".

"Я переконаний, переконані експерти, керівники найбільших авіа та туристичних компаній світу в тому, що потенціал України в авіагалузі, у туристичній галузі – це зростання у десятки разів вже найближчим часом. І ми це постпандемійне відновлення та зростання природні у зв'язку із підписанням відповідної угоди про «відкрите небо», у зв'язку з розвитком та стимулюванням національних внутрішніх авіаперевізників – ми його також бачимо", – сказав Шмигаль.

Він назвав підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС головною подією цього року в сфері авіаперевезень.

"Це дозволяє лібералізувати наші відносини з Європою, із європейськими авіаперевізниками, відкриває шлях до того, щоб доступність подорожей літаком стала для українців буденність – і це дуже важливо, адже це підвищує комфорт та якість нашого життя, наших подорожей, якість нашого туризму", – сказав прем'єр.

Водночас глава уряду наголосив на тому, що Україна має унікальне географічне розташування «на перетині шляхів між континентами», і це також може допомогти державі стати великим регіональним авіа та туристичним хабом.

Довідка

12 листопада Україна та Європейський Союз підписали Угоду про спільний авіаційний простір. Церемонія підписання відбулася в присутності Президента України Володимира Зеленського, глави Європейської ради Шарля Мішеля та президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Документ передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. Йдеться, зокрема, про безпеку польотів, авіаційну безпеку, організацію повітряного руху, гармонізацію соціальної сфери та захисту довкілля.

Очікується, що підписання угоди забезпечить поглиблення співпраці у сфері авіаційного транспорту, серед іншого в контексті промислового співробітництва, та розвиток чинної системи угод про повітряне сполучення з метою поглиблення економічних, культурних і транспортних зв'язків між Україною та державами – членами ЄС.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: