fbpx
Сьогодні
19:22 25 Лис 2021

Пентагон створює департамент вивчення НЛО

Пентагон створює новий офіс для розслідування невідомих літаючих об'єктів на тлі побоювань, що після великих досліджень він не може пояснити таємничі спостереження поблизу високочутливих військових районів.

Заступник міністра оборони Кетлін Хікс, працюючи з директором національної розвідки США, наказала створити новий слідчий орган в управлінні розвідки та безпеки міністерства оборони США, повідомив Пентагон пізно увечері у вівторок, передає AFP.

Наказ надійшов через п'ять місяців після того, як секретний звіт американської розвідки про можливі інопланетні НЛО виявився безрезультатним: він міг пояснити деякі зареєстровані інциденти, але не зміг пояснити інші явища, деякі з яких були зняті пілотами біля військових полігонів.

Новий офіс буде зосереджений на інцидентах у зазначених зонах «спеціального використання повітряного простору» (SUA) або поблизу них, які суворо контролюються та закриваються для авіації загального призначення з міркувань безпеки.

Американські військові стурбовані тим, що деякі з невідомих повітряних явищ, помічених військовими пілотами в минулому, можуть бути технологіями стратегічних суперників, невідомих американським ученим.

«Вторгнення будь-якого повітряного об'єкта до нашої БНА створює проблеми безпеки польотів та операцій, а також може створити проблеми національної безпеки», – йдеться у заяві Пентагону, передає AFP.

Міністерство оборони «дуже серйозно ставиться до повідомлень про вторгнення будь-якого повітряного об'єкта, ідентифікованого чи непізнаного, та розслідує кожне з них», – додали в міністерстві.

Новий офіс був названий Групою з ідентифікації та синхронізації управління повітряними об'єктами (AOIMSG), яка прийшла на зміну Цільовій групі ВМС США з невідомих повітряних явищ.

Спостерігатиме за ним група експертів з військової та розвідувальної спільноти.

В основному засекречений офіційний огляд звітів про НЛО, опублікованих у червні, показав, що більшість із близько 120 інцидентів за останні 20 років можуть бути пояснені і не мають нічого спільного з невідомими чи секретними американськими чи іноземними технологіями.

Але це не могло пояснити деякі звіти та відео, зроблені військовослужбовцями.

Торік Пентагон опублікував все ще незрозуміле відео, зняте пілотами ВМС, на яких об'єкти рухаються з неймовірною швидкістю, обертаються та таємниче зникають.

Китайські липневі випробування гіперзвукового літального апарату, що летить навколо земної кулі, який зміг запустити окрему ракету на швидкості, яка більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку, попередили Вашингтон про те, що у Пекіна можуть бути технології, які Сполучені Штати ще не розробили.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: