fbpx
Сьогодні
13:33 25 Лис 2021

На Донеччині для соціалізації ветеранів АТО/ООС з інвалідністю реалізується проект "Професія для життя"

English version here

У Святогірську для адаптації та соціалізації ветеранів АТО/ООС з інвалідністю реалізується всеукраїнський проєкт "Професія для життя".

Про це повідомили в Управлінні сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА.

"Всеукраїнський проєкт «Професія для життя», спрямований на підвищення рівня адаптації та соціалізації ветеранів АТО/ООС з інвалідністю, реалізується у Святогірську. Проєкт розроблений громадською організацією "Союз ветеранів АТО з інвалідністю", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ГО "Союз ветеранів АТО з інвалідністю" стала переможцем щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка від Фонду соціального захисту інвалідів.

Цього разу проєкт розрахований на 18 осіб з-поміж ветеранів АТО/ООС з інвалідністю.

Під час реалізації проєкту учасники за бажанням пройдуть навчання за обраними спеціальностями: "Озеленювач", "Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків2, "Касир торговельного залу" та "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення".

Також вони пройдуть курс реабілітаційних заходів – заняття ЛФК, сеанси спелеотерапії, сеанси масажу, заняття аквааеробікою, заняття з психологічної просвіти та соціальної адаптації, отримають юридичні консультації.

В ОДА констатували, що захід реалізовується із дотриманням карантинних обмежень. Усі учасники мають "зелений" сертифікат про вакцинацію, щоденно проходять температурний скринінг та забезпечені засобами індивідуального захисту.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: