fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 14:15 25 Лис 2021

Гендиректор “Укроборонпрому” анонсував випробування нового АН-178 до кінця року

Генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв заявив, що сподівається на проведення випробувань українського літака з турбодвигунами АН-178 до кінця поточного року.

Про це він сказав 25 листопада під час свого виступу на форумі "Велике будівництво: авіація та туризм", яке організувало Міністерство інфраструктури України, передає "Рубрика".

АН-178 — випробовувальний літак, замовлений Міністерством оборони України. У ЗМІ з'являлася різна інформація про ступінь його готовності та дати початку випробувань. Востаннє перші пробні польоти анонсували на перший квартал 2022-го року, проте на авіаційному форумі Юрій Гусєв "посунув" дату.

"Говорячи про цей контракт на будівництво трьох АН-178, ми хочемо сказати, що працюємо не просто за графіком попри всі карантинні обмеження, а випереджаємо його. Машину вже на 100% укомплектовано необхідним обладнанням. Не люблю обіцяти, але ми очікуємо, що вже до кінця року випробувальна машина АН-178 буде випробувана", — сказав гендиректор "Укроборонпрому".

Також Гусєв зазначив, що для ЗСУ його буде затверджено після всіх сертифікаційних випробувань.

Нагадаємо, за умовами контракту з Міністерством оборони, який був укладений у грудні 2020-го року, перший літак має бути отриманий замовником в середині 2023-го року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: