fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 13:40 25 Лис 2021

Гендиректор аеропорту “Бориспіль” розповів про річний заробіток компанії

English version here

Фото: Рубрика

Генеральний директор "Борисполю" Олексій Дубревський під час свого виступі на форумі "Велике будівництво: авіація та туризм" розповів, наскільки аеропорт постраждав від пандемії та локдаунів і скільки заробив за останній рік.

Про це повідомляє кореспондентка "Рубрики".

Олексій Дубревський розповів, що аеропорти та авіаперевізники стали першими, хто відчув на собі збитки від жорстких локдаунів. За словами Дубревського, після перших хвиль локдауну обсяг пасажироперевезень знизився на 66%, а "Бориспіль" зазнав збитків на півтора мільярди.

Спікер зазначив, що помітно на ситуацію вплинуло подорожчання палива та електроенергії, що відчутно вдарило по авіації, проте після локдаунів вдалося і зробити крок вперед.

"Чистий прибуток склав 189 мільйонів. Це у 2,2 рази більше плану. Аеропорт повністю покрив збитки першого півріччя, а це майже 73 мільйони. Аеропорт погасив заборгованість перед Альфабанком, яка становила 878 мільйонів гривень", — сказав Олексій Дубревський.

Представник "Борисполю" розповів, що вже у 2022-му році аеропорт планує обслужити 9,8 мільйонів пасажирів та працювати над розвитком транзитних перевезень, масштаби яких відчутно зменшились завдяки популяризації лоукостів та гібридних авіакомпаній.

"Головне для нас в умовах ковіду не лише зберегти, а й примножити пасажиропотік у нових реаліях. Для цього ми маємо підстави. Оскільки весь світ прийняв нову реальність, ми маємо нові зрозумілі для всіх правила — вакцинацію та тести. На ринку відбулися великі структурні зміни. На повне відновлення пасажиропотоку впливають численні карантинні обмеження, повільне відновлення бізнес-подорожей, структурні зміни на ринку, концентрація більшості перевезень в межах європи і перетікання пасажирів до лоукостів", — розповів Олексій Дубревський.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: