fbpx
Сьогодні
09:45 24 Лис 2021

У Рівному почала діяти волонтерська школа жестової мови

English version here

Волонтерська школа жестової мови "Розправ крила" почала діяти у Рівному.

Про це повідомив керівник проєкту, голова громадської організації "Фонд молодіжних ініціатив "Крила" Юрій Ткачук, передає "Укрінформ".

"Таким проєктом хочемо допомогти дорослим та дітям оволодіти основами жестової мови, навчитися спілкуватися із людьми, які мають вади слуху. Переконані, що волонтерська школа сприятиме якісному життю людям із особливими потребами", – розповів Ткачук.

За його словами, учасники школи братимуть участь у навчальних та розвиваючих програмах. Навчання складатиметься з 6 уроків двічі на тиждень, у тому числі онлайн.

Проєкт став можливий за організаційної підтримки Рівненської обласної організації "Українське товариство глухих" та фінансової підтримки обласного Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій.

За інформацією ВООЗ, кожен дев'ятий житель планети страждає на різні порушення слуху. В Україні проживає близько 1,5 млн таких громадян, десята частина з них – 150 тисяч осіб – спілкуються жестовою мовою. Втім, жестовою мовою володіє близько 350 перекладачів жестової мови.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: