fbpx
Сьогодні
16:09 24 Лис 2021

Ясько повідомила подробиці щодо Саакашвілі з госпіталю в Грузії

Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі перебуває в госпіталі, де лікарі надають йому невідкладну медичну допомогу після тривалого голодування.

Про те, що зараз з ним відбувається, повідомила на телеканалі "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

"Стосовно ситуації зі здоров'ям – все приблизно так, як і було два дні тому. Він постійно під наглядом лікарів, але стан не покращується, тому що в тому стані, в якому він був, вже реанімаційному, потрібні тижні для того, щоб отримати якісь серйозні успіхи", – сказала Ясько.

Нардеп повідомила, що Саакашвілі втратив у вазі та сильно ослаблений.

"Він навіть втратив ще вагу з того моменту, як його вже перевели до військового госпіталю. Він почувається фізично дуже слабким. Посттравматичний синдром, на жаль, у нас є. Але я вірю, що з часом це може змінитися, але треба, щоб це змінювалося на волі", — сказала вона.

Ясько також повідомила, що українського адвоката Саакашвілі пустили до Грузії.

"Важлива новина, що українського адвоката нарешті пустили до Грузії. Тому що минулого разу його депортували, коли він сюди приїхав. Сьогодні його впустили в Грузію, але ще не пустили до Михайла Саакашвілі. Але ми сподіваємося, що через те, що всі документи вже готові, це питання тільки процедури, і що незабаром він зможе до нього потрапити та обговорити стратегію юридичного захисту до того, щоб, звичайно, його повертати в Україну, і щоб він був на волі живий і здоровий",- сказала нардеп.

Ясько та Саакашвілі

Політик також повідомила, що до Саакашвілі не пускають його соратників. До нього є доступ тільки у Єлизавети Ясько та його мами.

"Нині у мене та його мами, як його родичів, немає перешкод. Але у нього є інші зараз проблеми – його соратників не пускають до нього. Вже два дні його колеги з грузинської партії не можуть до нього потрапити, стоять під госпіталем, чекають дозвіл…. Вчора грузинський омбудсмен сказала, що вони чекали дві години, причому там всі дозволи, все готово для того, щоб тільки увійти та побачити Михайла", – сказала вона.

За її словами, повернення Саакашвілі в Україну потрібна політична воля грузинської влади.

"Юридичні шляхи (повернення Саакашвілі в Україну – ред.) можуть бути й медичного характеру, можна домагатися його переведення в Україну, але для цього повинна бути політична домовленість, на яку повинна бути готова Грузія. Вони повинні дати якийсь сигнал. В цей час грузини намагаються зробити вигляд, що його тільки треба тримати у в'язниці та ніяких розмов про звільнення не ведеться. Але вони перестали говорити про те, що не буде помилування, не буде передачі, наприклад, в Україну, тому що в перші два тижні, коли його затримали, то це постійно звучало. Зараз ця риторика вже відсутня", – сказала Ясько.

Саакашвілі

Вона зазначила, що Саакашвілі виснажений, а в госпіталі немає тих фахівців, які б могли дати точну оцінку його стану.

"Його особистий лікар каже, що це місяці. Бракує фахівців, щоб дати повну оцінку…. Його організм настільки виснажений, і такий психологічний тиск на нього чинився, що, на жаль, це (реабілітація – ред.) на місяці. Можна поговорити з різними політичними в'язнями, які проходили щось подібне, на жаль, реабілітація дуже складна", — сказала Ясько.

Також вона вважає, що для Саакашвілі сьогодні найкращий варіант проходити лікування в іншій країні.

"Близькі люди, його особистий лікар все це вже на один раз озвучили, що треба діяти цим шляхом, тому що тільки так його життя буде поза небезпекою. Я не вірю, що та медична допомога, яку він зараз отримує, навіть якщо вона якісна, що цього достатньо, щоб він вийшов з того психологічного стану. Дуже важко бути у в'язниці та одужувати. Він перебуває фізично в госпіталі, але створені всі умови для того, щоб він себе відчував як у в'язниці",- сказала нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: