fbpx
Сьогодні
17:08 24 Лис 2021

В Україні 29% підлітків були жертвами онлайн-булінгу, — дослідження

Фото: ВВ

В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття.

Про це йдеться у матеріалі Східного Варіанта.

За даними опитування ЮНІСЕФ, проведеного у 30 країнах світу у 2019 році, понад третину молодих людей страждають від онлайн-булінгу, а кожна п'ята молода людина змушена була пропускати заняття в школі через кібербулінг та насильство.

Зараз дуже розповсюджений онлайн-булінг у соціальних мережах, зокрема у Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter і TikTok. Люди можуть цькувати та дражнити інших, спираючись на що завгодно: етнічне походження, гендерну ідентичність, релігійні погляди, фінансовий стан. Але варто запам'ятати одну річ: проблема криється не у тому, кого булять, а у тому, хто продукує булінг.

Против булинга

Фото: ВВ

«Коли це відбувається, я перестаю щось відчувати» — каже Тарро про епізоди булінгу.

Вона яскрава 16-річна дівчина, з пірсингом на обличчі та червоним волоссям. Навчається на перукарку, веде власний блог у TikTok на тему відеоігор. А ще потерпає від булінгу…

«Дуже часто стикаюся з булінгом у школі, особливо від дорослих людей, від вчителів, від батьків своїх знайомих. Зараз вже, наприклад, в інтернеті дуже часто стикаюся. Зазвичай це закінчується тим, що мені просто пишуть про мою зовнішність, про те, яка я людина взагалі жахлива. Я не люблю, коли люди концентрують свою увагу тільки на зовнішності та починають ображати лише за те, як ти виглядаєш», — розповідає Тарро.

Вона зазначає, що не блокує сторінки тих, хто пише їй образи, але періодично видаляє коментарі.

«Іноді там пишуть просто жесть», — зізнається Тарро. Наводити приклади не хоче, оскільки, за її словами, намагається забувати все написане.

Мотиви кривдників описує коротко: вони намагаються виплеснути свої негативні емоції.

Більше читайте у статті за посиланням. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: