fbpx
Сьогодні
13:51 24 Лис 2021

Палата депутатів у Чилі схвалила законопроект, який легалізує одностатеві шлюби

Нижня палата конгресу — Палата депутатів — Чилі у вівторок, 23 листопада, схвалила законопроєкт, який легалізує одностатеві шлюби та дозволить ЛГБТ-парам усиновлення.

Про це повідомляють Associated Press та Reuters.

Верхня палата — Сенат — раніше підтримала законопроєкт, однак документ направили на повторне схвалення. Оскільки Палата депутатів внесла зміни щодо прав одностатевих пар.

Президент країни Себастьян Піньєра заявив, що підтримує законопроєкт і підпише його. Після цього закон набуде чинності через 90 днів після публікації на офіційному ресурсі.

Голосування за законопроєкт відбулося через два дні після першого туру президентських виборів у Чилі. Консервативні законодавці в останню хвилину влаштували боротьбу проти його схвалення. Конгресмен Дієго Шальпер казав, що роль шлюбу «полягає не у регулюванні стосунків, а в захисті продовження роду».

Поки законодавці обговорювали законопроєкт, його прихильники зібралися в столиці країни Сантьяго і розгорнули гігантський прапор ЛГБТ-руху.

За даними Associated Press, у парламенті обговорювали легалізацію одностатевих шлюбів та дозвіл ЛГБТ-парам на усиновлення приблизно чотири роки. Поки президент країни не заявив, що наполягає на ухваленні документа.

«Думаю, що настав час для рівноправності шлюбів у нашій країні», — сказав він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: