fbpx
Сьогодні
14:04 24 Лис 2021

Кабмін робить жорсткішими обмеження у "жовтій" зоні: деталі

Фото: Укрінформ

Кабінет міністрів робить жорсткішими обмеження у жовтій зоні епідемічної небезпеки, вимагаючи від працівників та клієнтів установ і закладів для продовження функціонування сертифікат про вакцинацію або свіжий негативний ПЛР-тест, або ж довідку про одужання.

Таку пропозицію зробив міністр охорони здоров'я Віктора Ляшка на засіданні Кабінету міністрів 24 листопада.

"Зміни стосуються правил у жовтому рівні епідемічної небезпеки. Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності в цій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи та працювати без обмежень відповідного рівня, то нові правила не передбачають такої опціональності. У жовтому рівні епідемічної небезпеки громадські заклади, заклади кукльтури, спортазли, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання. Це ж правило стосується і прийому відвідувачів: останні повинні бути вакциновані принаймні однією дозою або мати сертифікат про одужання чи негативний тест", – зазначив міністр.

Також змінено термін дії жовтого сертифіката про проходження одного щеплення: він буде становити 30 днів, тоді як раніше він був чинним 120 днів.

Раніше сертифікат про вакцинацію – зелений або жовтий – вимагалися лише у червоній зоні епіднебезпеки.

МОЗ запропонував такі зміни, бо в Європі фіксуються нові спалахи Covid-19 – і Україні, попри покращення епідемічної ситуації потрібно "готуватися до можливого повторного зростання випадків Covid", пояснив Ляшко.

Зміни внесено до постанови Кабміну про карантин №1236.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: