fbpx
Сьогодні
22:28 23 Лис 2021

У "Слузі народу" хочуть звільнити омбудсмена Денісову та створити ТСК для розслідування можливих порушень

В українському парламенті запропонували створити слідчу комісію для перевірки можливих порушень присяги уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою. На основі отриманих ТСК відомостей омбудсменку можуть звільнити з посади.

Ініціатором виступив народний депутат від "Слуги народу" Максим Дирдін. Проєкт постанови № 6322 опублікований на сайті Ради та вже опрацьовується у відповідному комітеті.

У пояснювальній записці до документу йдеться, що основними завданнями комісії є:

  • перевірка можливих фактів порушення Денісовою присяги;
  • підготовка висновку про наявність підстав для звільнення її з посади омбудсмена.

Головою комісії Дирдін пропонує призначити себе, а заступником голови – народного депутата від групи "Довіра" Владислава Поляка. Крім них, до складу ТСК пропонується внести шість парламентарів від СН та одного від фракції "Батьківщина".

Як зазначається у поясненні до постанови, керівники фракцій і груп у парламенті отримали шість заяв від громадянина Качури Д.М. щодо розгляду питання про звільнення Денісової. Підставою стали судові рішення на його користь.

Так, Окружний адміністративний суд Києва ухвалив кілька рішень, у яких визнав протиправною відмову Денісової розглядати електронні звернення Качури. Через це українець просить винести питання про звільнення її на підставі фактів, викладених у його заявах, за порушення присяги.

Відповідно до ч.2 статті 9 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", висновок щодо наявності підстав для звільнення омбудсмена має дати ТСК у парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: