fbpx
Сьогодні
15:56 23 Лис 2021

У Міноборони кажуть, що Україна вимушена бути у бойовій готовності з 2014 року

Рух російських військ поблизу кордону України має різну інтенсивність протягом всіх років військової агресії РФ з 2014 року. Тому Україна завжди мусить бути у бойовій готовності, аби дати відсіч.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в коментарі 24 каналу, повідомляє пресслужба Міноборони.

Коментуючи стурбованість у суспільстві, яку виклакали останні повідомлення щодо скупчення російських військ на кордоні України та можливий наступ, Маляр наголосила: «Росія постійно хоче завоювати Україну, зробити з нас сателіт, повернути нас в поле свого абсолютного впливу. Ця загроза зберігається постійно, вона різної міри інтенсивності. Так само як рух російських військ довкола наших кордонів. Інтенсивність різна: то накопичення, то рух від нашого кордону, зменшення, збільшення кількості військ. Тому ми повинні розуміти, що ми мусимо завжди бути у бойовій готовності, щоб давати цю відсіч».

За словами урядовця, інформація, якою оперує оборонне відомство, надається Головним управлінням розвідки МО України. Днями озвучені керівником воєнної розвідки бригадним генералом Кирилом Будановим чергові відомості щодо дестабілізаційних дій РФ на кордонах із Україною в грудні цього та січні наступного року вже були оприлюднені раніше, а також підтверджені нашими західними партнерами.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що ситуація щодо ймовірної активізації військових дій проти України перебуває на постійному контролі. За його словами, ситуація на кордоні України з РФ через скупчення російських військ "напружена, але ознак наступу ми не бачимо".

За інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тис. військових.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з пропагандистських каналів прокоментував інформацію про підготовку Росією вторгнення в Україну. Зокрема, Пєсков, якого цитує Інтерфакс, заявив у цьому зв'язку про "штучне нагнітання істерики" та "можливість провокації".

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times , що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та не виключив її нападу, що може розпочатися наприкінці січня – початку лютого 2022 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: