fbpx
Сьогодні
15:19 23 Лис 2021

Науковці зі станції "Вернадського" долучилися до марафону, щоб привернути увагу до війни в Україні

English version here

Українські полярники взяли участь в акції "Марафон, який ніхто не хоче бігти" – це забіг, що стартував у селищі Нью-Йорк на Донеччині, за кілометр від лінії фронту.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбук, передає Рубрика.

Проєкт створений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України.

Забіг почали п'ятеро людей, чиє життя нерозривно пов'язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка. Нині до акції долучилися вже понад 35 тис людей з різних куточків України та світу, зокрема, учасники 26-ї Української антарктичної експедиції зі станції "Академік Вернадський".

Возможно, это изображение (8 человек, люди стоят, снег и люди катаются на лыжах)

Вісім зимівників пробігли символічне коло навколо будівлі аерології – це близько 400 метрів. Але навіть така дистанція в Антарктиді є непростою для марафону, адже бігти довелося нерівною слизькою поверхнею (пінгвіни "постаралися" натоптати цікаву трасу для полярників).

Замість стартових номерів учасники мали аркуші з вражаючими цифрами про війну. Наприклад, що 3,4 млн людей на сході України потребують безперервної гуманітарної допомоги.

Возможно, это изображение (1 человек, стоит, на открытом воздухе и текст «IAND © Yaroslav Dozorov 3 400 000 people constant Eastern»)

"Попри те, що ми перебуваємо на краю світу, ми не на мить не забуваємо, що в Україні триває війна. І хочемо нагадати усім небайдужим про лихо, яке спіткало нашу країну", – відзначили полярники.

Довідка

Проєкт "Марафон, який ніхто не хоче бігти" почався 7 листопада – в день відомого на весь світ Нью-йоркського марафону. Акція триватиме, поки бігуни з усього світу будуть готові бігти.

Участь у проєкті може взяти кожен небайдужий, зареєструвавшись на сайті marathonnoonewantstorun.org, та пробігти будь-яку дистанцію будь-де – і так підтримати Україну. Після реєстрації ви можете роздрукувати шаблони стартових номерів з фактом про війну на сході України та пробігти з ними у будь-якій точці світу. Окрім цього, на сторінці проєкту можна згенерувати персональну діджитал-медаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: