fbpx
Сьогодні
14:44 23 Лис 2021

"Києве, мий" застукали на "гарячому" вандала, який малював графіті в щойно прибраному сквері біля Опери

Цієї неділі громадська ініціатива «Києве, мий» вчергове прибирала в сквері біля Національного академічного театру опери та балету.

Попри те, що територію скверу реконструювали влітку цього року, команді ініціативи разом з волонтерами знадобилось 6 годин, щоб очистити ділянку від графіті.

За цей час вони відмили фонтан, ліхтарі, лави та гранітне обрамлення території скверу, стіну оперного театру, сміттєві баки та повітровідвідник від графіті та іншого бруду. Цього разу для роботи використали дві мийки високого тиску.

Миття було не з легких та завдяки більшій потужності й підігріву води в одній з мийок ефективнішим, ніж раніше. 8 людей привели сквер до ладу.

Вчора ж, вдень, Віталій — засновник ініціативи, побачив нові графіті на фонтані, а ближче до вечора, поруч із тим самим місцем, волонтерка Анна помітила хлопця, який малював нові графіті на щойно відмитих ліхтарях. Вона викликала поліцію та оскільки вандал на момент прибуття чергового патруля втік, вона поїхала разом з екіпажем у відділок, написала заяву та передала її слідчому.

За словами Анни, патрульні поставились до ситуації недостатньо уважно, під час поїздки їх більше цікавило чи заміжня вона й чи є хлопець, ніж те, що сталось у сквері. Слідчий у відділку поводився професійно. В сквері та будинках, які знаходяться поруч, встановлені камери, сподіваємось поліція використає всі доступні матеріали, покази й притягне винуватця до відповідальності.

Нагадаємо, що волонтери «Києве, мий» раніше вже прибирали сквер від графіті, 4 квітня цього року.

Ініціатива вже понад рік, щотижня організовує акції прибирання в столиці. Хочеш їх підтримати та немає часу — зроби внесок, переказавши зручну для себе суму. Отримані кошти команда витрачає на закупівлю інвентарю, бензину та дизельного палива для мийок, перевезення всього необхідного до місця проведення акцій та інші технічні, організаційні витрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: