fbpx
Сьогодні
22:13 23 Лис 2021

Гетманцев анонсував "нову еру фінансової прозорості"

Данило Гетманцев

Народний депутат від "Слуги Народу", голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україна входить у "нову еру фінансової прозорості", в якій громадяни не зможуть користуватися коштами недоведеного походження

Про це Гетманцев сказав у ефірі Еспресо.TV.

"На кінець минуло тижня було амністовано 208 млн грн і до бюджету сплачено близько 10 млн грн збору. Минуло трохи більше двох місяців (з оголошення податкової "амністії" капіталів – ред.). Це не багато і не мало. Люди придивляються. Необхідні піонери – ті перші, хто пройде цим шляхом і подасть нульову декларацію, а за ними вже підуть всі інші. Ажіотаж є достатньо високим. Ми хочемо, аби люди повірили в це і масово почали заповнювати декларації, виходити з тіні, адже це є останнім шансом. В законі чітко написано: якщо ти не взяв участь у податковій амністії, тим самим ти заявив, що в тебе немає отриманих з ухиленням від оподаткування грошей. Ми повинні з вами розуміти, що ми починаємо нову еру фінансової прозорості, яка унеможливить ті чи інші дії з фінансами, якщо ти не можеш пояснити їх походження", – зазначив Гетманцев.

Нардеп припустив, що до кінця року на розгляд Верховної Ради буде внесено проєкт міністерства фінансів про непрямі методи податкового контролю, що передбачатиме стягнення з людини, яка не зможе пояснити походження своїх коштів, звичайну ставку податку – 18% від суми.

"Так працює весь світ. Хочемо чи не хочемо, ми не можемо бути чорною дірою на мапі Європи й продовжувати жити у середньовіччі, як ми жили 30 років. Навіть зараз, у пільговий період, люди не пояснюють походження своїх коштів. Вони несуть їх у банк, відкривають спеціальний рахунок, беруть довідку з банку і все", – сказав Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: