fbpx
Сьогодні
17:51 22 Лис 2021

Янукович написав українцям листа. В Україні нагадали екс-президенту про вирок

Колишній президент України Віктор Янукович написав українцям лист у якому згадав роковини подій на Майдані.

Його у Facebook опублікував прессекретар Юрій Кірасір.

"Наближаються чергові роковини трагічних подій, що відбулися в нашій країні майже 8 років тому. З цією датою знову виникає ключове питання, яке не знімається з порядку денного з моменту, коли мирна Україна припинила своє існування, ставши воюючою країною: що далі? Невже ми приречені залишатися джерелом нестабільності в Європі, державою, з якої змушені тікати мільйони громадян, які рятуються від беззаконня, переслідувань, злиднів, від погроз цієї війни, яка перетворила колись квітучу Україну на найбіднішу і найнестабільнішу країну на континенті?" — йдеться у листі.

Колишній президент у своєму зверненні заявив, що ситуація на Донбасі у порівнянні з минулим роком погіршилася.

"Якщо порівнювати нинішню ситуацію на Донбасі з тією, що була рік тому, ми змушені констатувати, що вона суттєво погіршилася. Більше того, складається враження, ніби сьогодні йдеться вже не про те, як забезпечити припинення вогню, а про загрози набагато серйозніші: як уникнути переростання існуючого конфлікту на повномасштабні воєнні дії", — йдеться у листі.

Також він "порадив" нову стратегію розвитку України, а саме ухвалення нейтрального статусу нашої держави та розробку нової стратегії соціально-економічного розвитку України.

Україна в офіційному акаунті у Twitter відповіла експрезиденту: Януковича запросили у Київ, бо 13 років вʼязниці "самі себе не відсидять".

"Чи може хтось, будь ласка, розказати Віктору Януковичу, який ховається у Росії, що 13 років позбавлення волі не відсидять себе самі", — йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: