fbpx
Сьогодні
08:52 22 Лис 2021

Таліби оприлюднили нові обмеження для жінок в Афганістані

Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, оприлюднив нові обмеження для жінок.

Про це пише BBC.

За новими правилами від талібів, афганським журналісткам та ведучим також забороняється з'явитися на телебаченні не покривши голову. При цьому, правила "Талібану" нечіткі, а журналістки не знають у якому саме вбранні їм можна працювати.

Загалом останні нововведення талібів стосувалися роботи телебачення. Там також заборонили показувати фільми, які суперечать принципам шаріату та "афганським цінностям", показ оголених інтимних частин чоловічого тіла, комедії та розважальні шоу, які ображають релігію або можуть вважатися образливими для афганців тощо.

Наразі афганські телеканали в основному показують іноземні драми з головними жіночими персонажами. Але закордонні фільми, які пропагують іноземні культурні цінності, також не повинні транслюватися.

Худжатулла Муджаддеді, член "Афганської федерації журналістів", розповів, що оголошення про нові обмеження було неочікуваним. За його словами, деякі нові вимоги непрактичні, і якщо їх виконувати, то мовники в Афганістані можуть бути змушені закритися.

Зазначимо, що після захоплення влади в Афганістані таліби обіцяли не запроваджувати жорсткі обмеження для жінок, але наразі зростає невідповідність між обіцянками та реальними діями.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: