fbpx
Сьогодні
19:32 22 Лис 2021

Найбільший урожай в історії: Україна зібрала 40 млн тонн кукурудзи

В Україні зібрали найбільший за всю історію урожай кукурудзи – 40 млн тонн.

Про це повідомляє пресслужба міністерства аграрної політики та продовольства України.

"У 2021 році Україна вийде на врожай у 40 млн тонн кукурудзи. Таких показників у нашій державі не було за всю історію країни" – заявили в міністерстві.

У відомстві додали, що кукурудза є ключовою культурою в Україні, що має сприяти енергонезалежності держави. Міністр аграрної політики Роман Лещенко пояснив, що її переробка – це наступний етап розвитку рослинництва.

"Це буде свій газ, своє паливо і свої якісні корми: і крохмаль, і глюкоза, й амінокислоти, і десятки інших позицій, які забезпечать Україні додану вартість на десятки мільярдів доларів. І це більше, ніж ми маємо сьогодні. Вона в основі наступного етапу розвитку рослинництва", – сказав Лещенко.

Міністр наголосив, що переробка кукурудзи буде звільнена від великої кількості податків та отримає пільгові умови у сфері інвестицій. А ті, хто переробляє цю культуру, у майбутньому отримають найбільшу державну підтримку.

"Сировинний цикл у 100 млн вдалося досягти в цьому році. Далі завдання – максимально створювати додану вартість", – додав Лещенко.

Також міністр зазначив, що Мінагрополітики у 2022 році сконцентрується на обробці, тваринництві і розширенні державної підтримки з точки зору прозорих компенсаційних механізмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: