У Запоріжжі запустили вакцинобус

У Запоріжжі презентували пересувний мобільний пункт вакцинації, який створено на базі одного з автобусів КП "Запоріжелектротранс". Під час презентації автобус отримав назву "вакцинобус".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Щеплення будуть робитись в автобусі, який облаштовано так само, як і пункт вакцинації: зона реєстрації, зона щеплення, зона спостереження чи очікування. Єдине, що сертифікат отримати можна вже у сімейного лікаря. Нам потрібно, аби процес вакцинації був якісний. Можна сказати, що це буде вакцинобус", – сказав під час презентації секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Він зізнався, що ідея створити такий пересувний пункт щеплення виникла, коли почув, що в Україні можна вакцинувати у спеціальному трамваї.

Фото: ukrinform

"Почув по радіо і подумав, а чому б і нам не зробити? Додаткові кошти на це не виділяли. Ноутбуки та обладнання взяли з пунктів медико-санітарної допомоги. Мобільні бригади медиків сформовані. Сам автобус був у резерві. Рішення прийняли на комісії ТЕБ та НС, і в робочому порядку на виконкомі все узгодили", – додав Куртєв.

В автобусі є мобільний Інтернет, працюватиме три реєстратори, один вакцинатор і один лікар.

Щотижня складатимуть маршрут роботи мобільного пункту по кожному району міста. У мерії кажуть, що вакцинобус не стоятиме на одному місці.

Фото: ukrinform

"Щодня в нього буде 3-4 локації, які були розроблені спільно з головами райадміністрацій. Вони мають заздалегідь всіх мешканців міста проінформувати про те, що буде працювати мобільний пункт вакцинації. Це питання відпрацьоване з головами ОСББ, квартальними. Тобто люди будуть проінформовані", – говорить радниця з питань медицини виконуючого обов'язки міського голови Запоріжжя Анна Головко.

У мерії також додають, що щодня аналізуватимуть роботу пересувного пункту, аби вносити корективи.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: цього тижня російські війська здійснили понад 380 обстрілів українських регіонів

Цього тижня російські військові здійснили понад 380 обстрілів українських міст та регіонів. Це служить черговим… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Путін недооцінив волю українців до опору: австрійський генерал назвав головні помилки росії під час вторгнення в Україну

У Москві були впевнені, що спротив під час повномасштабного вторгнення росії в Україну буде таким… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Міноборони: забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч

Забезпечення одного військовослужбовця, не враховуючи зброю, обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.