fbpx
Сьогодні
17:34 21 Лис 2021

"Містер Гелікоптер": в Україні готують фільм про винахідника Сікорського

Завершено розробку стрічки «Містер Гелікоптер» від режисера «Пульсу».

Про це пише Нове українське кіно.

«Містер Гелікоптер» – майбутній повнометражний художній фільм режисера Сергія Чеботаренко («Пульс»), який розповідає про винахідника-киянина Ігоря Сікорського та створення першого в світі серійного гелікоптера.

Саме Ігор Сікорський, здійснивши перший в історії довгий політ на гелікоптері з Бриджпорта, Коннектикут до Дейтона, Огайо, довів світовій спільноті практичну цінність свого винаходу.

Містер Гелікоптер

Як виникла ідея

Режисером, автором ідеї та співпродюсером фільму став режисер спортивна драми «Пульс» Сергій Чеботаренко.

«Перебуваючи в США, я поринув у книги, архівні публікації, мемуари пілотів-випробувачів, інженерів, колег і друзів пана Сікорського, чиї спогади й послугували головним натхненням історії, яка лягла в основу майбутньої стрічки», – розповів про підготовку до створення нового фільму Сергій Чеботаренко.

Як зазначив режисер, для нього дуже важливо розповідати історії видатних українців, адже саме через призму художнього кіно можна якнайкраще продемонструвати світові національні цінності.

Робота над кінокартиною почалася у березні 2020-го року. Цьогоріч у вересні проект отримав державне фінансування від Українського культурного фонду на девелопмент стрічки: створення кіносценарію та супутніх промоційних матеріалів, необхідних для подальшого просування проєкту з робочою назвою «Містер Гелікоптер/Mr. Helicopter»).

Команда проєкту

Автором сценарію фільму став український сценарист Максим Черниш, співавтор сценарію стрічки «Пульс» та пригодницько-історичного екшену «Довбуш». Виконавчим продюсером стрічки «Містер Гелікоптер» виступила Євгенія Яцута, співвласниця та виконавча продюсерка компанії Radioaktive Film, які знімали серіал «Чорнобиль» від HBO.

Також до команди продюсерів приєдналася Дарія Сипигіна, яка раніше працювала локальним продюсером з міжнародними командами Canal+, Sky News, Al Jazeera, Deutsche Welle, Corriere della Sera та іншими.

Розробку стрічки «Містер Гелікоптер» реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: