fbpx
Сьогодні
20:11 21 Лис 2021

На Луганщині голова ДАРТ обговорила питання туризму: фото

Фото: ВВ

У кризовому медіацентрі "Сіверський Донець" у м. Сєвєродонецьк відбулася зустріч голови Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яни Олеськів із локальними стейкхолдерами туризму.

Про це повідомляє Східний Варіант.

Учасники воркшопу ділилися досвідом та обговорювали проблеми, з якими стикається регіональний туризм.

сєвєродонецьк

Фото: ВВ

На відміну від інших частин України, Донбасу важче розвивати сферу туризму через військову ситуацію, що склалася.

"Справді, ми віримо і знаємо, що будуючи сьогодні сильну та успішну Україну, згодом ми ці території повернемо. Політично важливо, що територія, яка знаходиться на кордоні з окупованою, була розвиненою. І люди бачили, наскільки життя змінюється. Це залежить від усіх нас: від людей, які працюють у Києві та від людей, які живуть та будують свої громади тут на місцях. І туризм є у всіх стратегіях, але не скрізь громади розуміють, куди і як їм рухатися", — зазначила Мар'яна Олеськів.

Мар'яна Олеськів

Фото: ВВ

На цьому воркшопі були також незалежний експерт USAID з розвитку туризму в громадах Леонід Марущак, експерт з питань управління проєкту USAID DG East Наталія Губенко, незалежний експерт з розвитку туризму у Львові Галина Малець та представниця управління економічного розвитку Сєвєродонецької міської ВЦА Яна Ржевська.

бельгійська лікарня

Фото: ВВ

Раніше голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів відвідала бельгійську лікарню в Лисичанську.

Вона оглянула будівлю і територію «бельгійської спадщини» на Луганщині.

Олеськів сказала, що варто подати цю будівлю на «Велику реставрацію», але складність у тому, що у будівлі не врегульовано питання власності.

Довідково

На сьогоднішній день будівля знаходиться в критичному стані. У лютому 2018 року Лисичанськ отримав премію «Бельгійська спадщина за кордоном» (Belgian Heritage Abroad Award 2017). Комплекс споруд міста потрапив до п'ятірки номінантів конкурсу, який щорічно проходить за підтримки фонду короля Бельгії.

Протягом останніх років за майбутнє лікарні активно борються активісти з усієї області, представники ЗМІ та просто небайдужі до історії рідного краю місцеві жителі. У Facebook була створена ініціатива «Підлечи лікарню».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: