fbpx
Сьогодні
16:38 20 Лис 2021

Українська делегація відвідала Канаду: яке завдання поставив Зеленський

Фото: ОПУ

За дорученням Президента Володимира Зеленського українська делегація, яка бере участь у Галіфакському міжнародному безпековому форумі в Канаді, поінформує світову спільноту про безпекову ситуацію в Україні та навколо нашої держави.

Про це пише Офіс Президента.

До складу делегації, яку очолює секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, увійшли: заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець, голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

У межах візиту до Канади, починаючи з 19 листопада, українська делегація проводить низку зустрічей з представниками політичного та військово-політичного керівництва, політичних еліт та бізнес-структур країни. Безпекову ситуацію в Україні та світі представники нашої держави також обговорять із делегацією Сенату Сполучених Штатів Америки та керівниками державних органів країн – учасниць форуму.

Крім безпекової ситуації поблизу українських кордонів, під час зустрічей обговорюється розвиток співпраці України з іншими державами у сфері безпеки й оборони та питання українсько-канадського співробітництва щодо розвитку космічної галузі.

Також заплановані зустрічі з вищим керівництвом Канади: міністром національної оборони Анітою Ананд та президентом Канадського космічного агентства Лісою Кемпбелл, оскільки космічній галузі приділяється окрема увага.

19 листопада відбулася презентація та урочиста церемонія початку будівництва космічного пускового майданчика. У ній взяли участь голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, міністр інновацій, науки та промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань, міністр у справах імміграції, біженців та громадянства Канади Шон Фрейзер, президент Канадського космічного агентства Ліса Кемпбелл, міністр економічного розвитку провінції Нова Скошія Сьюзан Коркум-Грік та інші.

Проект передбачає створення на Атлантичному узбережжі, у провінції Нова Скошія, комерційного космодрому для ракети-носія «Циклон-4М» розробки та виробництва українських державних підприємств «КБ «Південне» та ВО «Південний машинобудівний завод». Проект реалізовуватиме канадська компанія Maritime Launch Services Ltd (MLS).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: