fbpx
Сьогодні
21:34 20 Лис 2021

У Миколаївській області будують штучні острови для гніздування рідкісних птахів

Фото: novosti-koblevo.mk.ua

На Тилігульському лимані у Миколаївській області будують штучні острови для гніздування рідкісних коловодних птахів.

Про це йдеться на сайті Коблівської громади.

«На Тилігульському лимані будують нові штучні острови для гніздування птахів. Після вдалого будівництва перших 500 м кв. платформ навесні цього року та позитивних результатів серпневого перерахунку птахів, компанія ДТЕК ВІЕ та регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» продовжили даний екопроєкт», – йдеться у повідомленні.

штучні острови птахи

Фото: novosti-koblevo.mk.ua

Зазначається, що спорудження нових притулків для пернатих пов'язане з тим, що природні місця для гніздування часто затоплюються, і у птахів немає можливості виводити потомство.

Для будівництва островів вибирають достатню глибину водойми. Стовпчики встановлюють дерев'яні, а для настилу використовують очеретяні чагарники, сіно або солому.

штучні острови птахи

Фото: novosti-koblevo.mk.ua

Процес будівництва островів гніздування птахів завершиться вже до кінця листопада цього року.

Екологи стверджують, що серед потенційних майбутніх мешканців цих штучних островів дві пташки занесені до Червоної книги України – це чоботар та кулік-довгоніг. Решта охороняється міжнародними конвенціями.

штучні острови птахи

Фото: novosti-koblevo.mk.ua

Тилігульський лиман є місцем гніздування багатьох рідкісних птахів, у тому числі занесених до Червоної книги України та Європейського червоного списку. Але навіть у потенційно сприятливих умовах для відтворення багатьох видів птахів у Тилігульському парку спостерігається дефіцит природних місць та низька успішність їх гніздування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: