fbpx
Сьогодні
10:15 20 Лис 2021

Мюнхенський різдвяний ярмарок скасували через спалах коронавірусу в Німеччині

У Мюнхені через «катастрофічну ситуацію у клініках», пов'язану з коронавірусом, скасували найвідоміший у світі щорічний різдвяний ярмарок.

Про це повідомив мер міста Дітер Райтер, пише Spiegel.

«Драматична ситуація в наших клініках і кількість інфекцій, що збільшується в геометричній прогресії, не залишають мені іншого вибору», — сказав він.

За словами Райтера, медики в Німеччині працюють на межі своїх можливостей, тому проведення ярмарку було б проявом безвідповідальності та спричинило б зростання захворюваності. Зараз адміністрація розглядає питання виплати компенсацій учасникам ярмарку.

Також мер Мюнхену пояснив, що на різдвяному ярмарку на Марієнплац не вдалося б контролювати кількість гостей та доступ лише вакцинованих або тих, хто перехворів і вже отримав негативний результат експрес-тесту.

Водночас Райтер зазначив, що приватні різдвяні ярмарки можуть проводитись, якщо кількість відвідувачів буде обмежена.

У чому проблема?

У Німеччині з початку листопада фіксують спалах коронавірусу, 11 листопада був встановлений абсолютний максимум від початку пандемії — 50 196 випадків. Минулої доби зареєстрували 32 048 нових випадків.
Влада країни обговорює посилення карантинних заходів. Також у Німеччині найближчим часом повернуть безкоштовні тести на коронавірус.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: