fbpx
Сьогодні
20:56 20 Лис 2021

Глава ДАРТ почала візит на Луганщину та розповіла про свою поїздку на Донеччину

Фото: facebook.com/m.oleskiv

Протягом двох минулих днів голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів відвідала Донецький регіон, подробиці свого візиту, а також враження та думки голова ДАРТ поділилася в соцмережі.

Про це повідомляє Східний варіант.

Голова ДАРТ розповіла про проведену конференцію з представниками влади та громадського сектору, а також про проведений огляд чотирьох потенційно привабливих для туристів міст: Краматорськ, Соледар, Слов'янськ та Святогірськ.

Мар'яна Олеськів

Фото: facebook.com/m.oleskiv

У своїй публікації вона відзначила Старокраматорський машинобудівний завод, який може стати крутим хабом для проведення різноманітних подій: фестивалів, концертів, конференцій тощо. Наразі завод перебуває у приватній власності, але місцева влада вже взяла декілька корпусів на баланс міста для облаштування корпусів університету.

Мар'яна Олеськів

Фото: facebook.com/m.oleskiv

"Переконана, якщо правильно розробити план дій та залучити сюди інвестора, Краматорськ може отримати новий виток розвитку. Гарним прикладом для переймання досвіду може стати місто Лодзь, яке після занепаду там виробництва змогло дуже круто перелаштувати колишні приміщення фабрик та заводів у сучасні готелі, ТЦ, інкубатори, фешн хаби. Саме про це під час зустрічі говорили із головою міста Краматорськ Олександром Гончаренком", – каже Олеськів.

Мар'яна Олеськів

Фото: facebook.com/m.oleskiv

Також, голова ДАРТ відзначила соляні шахти у місті Соледар:

"Туристичні маршрути на рудниках є своєрідною фішкою регіону й подивитись тут справді є на що: зони зі світловими ефектами, прозорі монокристали, соляні барельєфи та скульптури тощо. Це один із тих успішних кейсів, які підтверджують, що навіть звичайне промислове виробництво може стати цікавою атракцією для туристів", – розповіла голова Держагентства з розвитку туризму.

Мар'яна Олеськів

Фото: facebook.com/m.oleskiv

Під час поїздки Олеськів також відвідала Славкурорт, який до 2014 року був досить популярним санаторієм для рекреаційного відпочинку. Тут відбувалась реабілітація для людей з інвалідністю, є кілька солоних озер, які збагачені мінералами та лікувальні грязі.

"На жаль, протягом останніх років курорт все більше й більше занепадає, однак особисто я переконана, що в ньому ще є значний невикористаний потенціал. Так, разом із міським головою Слов'янська Вадимом Ляхом обговорили важливість реорганізації та відновлення санаторію та інфраструктури навколо нього

Ну і звісно як без Святогірська. Саме тут є дуже гарна співпраця бізнесу, громади та депутатів та зароджується цікавий проект Емерленд. Національний парк та старовинний монастир разом із розвиненою готельною інфраструктурою дозволяє формувати навколо Святогірська потужний туристичний кластер", – резюмує вона.

Мар'яна Олеськів

Фото: ВВ

Зараз Мар'яна Олеськів вирушила на Луганщину, де завтра відбудеться "Регіональна туристична конференція. Луганщина".

Мар'яна Олеськів

Фото: ВВ

Вона вже відвідала м. Кремінна для ознайомлення з об'єктами туризму. Зустріч відбулася у клубі Лісового Господарства.

На заході була присутня заступниця міського голови Креміньскої міської ради Макогон Наталя, а також кервник ГО "Кремінська Бізнес Асоціація" Андрій Сімонов.

Мар'яна Олеськів

Фото: ВВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: