fbpx
Сьогодні
12:51 19 Лис 2021

Нагородну зброю Киви віддали двом бійцям Національної гвардії

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав наказ щодо відзначення двох бійців Національної гвардії України (НГУ), і саме зброя, якою раніше було нагороджено народного депутата Іллю Киву, у п'ятницю буде вручена цим бійцям НГУ.

Про це міністр заявив під час години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на питання щодо ситуації із нагородною зброєю Киви та її подальшої долі, передає "Укрінформ".

Монастирський нагадав, що у четвер парламентарій цю нагородну зброю здав у поліцію.

"І більше того, можу сказати, що саме сьогодні я підписав наказ про нагородження двох бійців НГУ. І саме ця зброя буде вручена сьогодні цим Героям, які насправді мають честь і мають право бути відзначеними від імені Української держави також високою відзнакою", – уточнив Монастирський.

Зокрема, ця зброя буде вручена командиру 2-го батальйону оперативного призначення Сергію Сидоріну, який у 2014 році брав участь у бойових діях і наразі бере участь у ООС. За інформацією Монастирського, Сидорін раніше знешкодив ворожий танк, і отримав осколкове поранення, а також він вивів один із підрозділів, який брав участь у бойових діях, з-під масового обстрілу.

Також глава МВС нагородив цією зброєю командира 1-го батальйону оперативного призначення Назарія Ясінського, який також у 2014 році брав участь у бойових діях, і цього року також бере участь у ООС.

Ясінський також брав участь у виявленні диверсійних груп і вивів багато бійців з-під вогню, і його робота, за даними Монастирського, була відзначена на найвищому рівні, відзнакою "Нагородна зброя".

Як повідомлялось, 16 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що підписав наказ, яким народного депутата Іллю Киву було позбавлено права на нагородну зброю, яку депутату видали ще у 2015 році.

18 листопада у поліції поінформували, що народний депутат Ілля Кива здав працівникам поліції нагородну зброю, а саме — два пістолети Glock-19 і АПС, та дозволи на їх зберігання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: