fbpx
Сьогодні
09:33 19 Лис 2021

У Головному управлінні розвідки кажуть, що Єрмак не міг впливати на проведення спецоперації щодо "вагнерівців"

Керівник ОП Андрій Єрмак не міг впливати на перебіг проведення спецоперації щодо затримання членів ПВК "Вагнер".

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає "Укрінформ".

"Ми не слідчі органи, щоб досліджувати чиюсь роль. Але якщо ставиться питання, чи міг керівник Офісу впливати на хід проведення спецоперації, то я с повною відповідальністю можу сказати, що, згідно із законом про розвідку, керівник Офісу, ким би він не був, не може втручатись у проведення будь-якого спеціального заходу", – сказав Буданов.

Він також зауважив, що як кадровий офіцер спецслужби вважає недоцільним коли питання проведення спецоперацій виноситься у публічне поле.

"В жодній цивілізованій країні світу таке неприпустимо", додав він.

Як повідомляла Рубрика, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера", в якій аналізує обставини та причини її зриву.

Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: