fbpx
Сьогодні
22:26 19 Лис 2021

Ексголова ГУР заявив, що отримав передану Зеленським вказівку про перенесення операції по "вагнерівцях"

Колишній голова ГУР Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що 23 липня 2020 року отримав від делегованого президентом голови ОП Андрія Єрмака вказівку про перенесення фінального етапу операції із затримання бойовиків ПВК Вагнера.

Про це він сказав в ефірі токшоу Свобода слова Савіка Шустера, пише НВ.

«Нам повідомили, що з нами розмовлятиме голова Офісу [президента]. Ми провели розмову, нас було троє: я, перший заступник [голови СБУ] Руслан Баранецький і голова Офісу. Відбулася планова доповідь про зміни обстановки і про наступний етап [операції щодо затримання "вагнерівців"]… У зв'язку з тим, що він був делегований президентом, я отримав вказівку про перенесення фінального етапу. Я отримав відповідь, що це вказівка президента.Людина, яка була делегована і перед цим була присутня, повідомила, що це команда президента», – розповів Бурба.

За словами ексглави ГУР, письмової вказівки не було.

Бурба також розповів, що після провалу операції, за кілька днів до його звільнення, Зеленський схвалив подачу рапорту про всіх причетних із ГУР, СБУ та інших органів, а також тих, «хто перебував у кабінеті». Увечері 4 серпня, за словами Бурби, він був готовий доповідати, а вранці наступного дня попросився до президента, але дізнався, що незабаром вийде указ про його звільнення. Бурба було звільнено 5 серпня 2020 року.

На питання ведучого про те, що сталося з його співробітниками, які знали про операцію, ексглава ГУР заявив: «Їх усіх звільнили з посад та з лав ЗСУ, забрали документи прикриття».

В Офісі президента поки не прокоментували ці твердження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: